January 26, 2025

Odia Express

Leading Odia News Portal of Odisha

ପଚା କଦଳୀକୁ ଫିଙ୍ଗିବା ପୂର୍ବରୁ ଏହାର ଜବରଦସ୍ତ ଲାଭ ବିଷୟରେ ନିଶ୍ଚିତ ଜାଣନ୍ତୁ, ଜାଣିଲେ ଭୁଲରେ ମଧ୍ୟ ଫିଙ୍ଗିବେ ନାହିଁ…

ଦୁଇଟି କଦଳୀ ଖାଇବା ପରେ କିଛି ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭୋକ ଲାଗେନାହିଁ , କଦଳୀରେ ଏପରି ପୋଟାସିୟମ ଓ ଭିଟାମିନ ଉପସ୍ଥିତ ଅଛି ଯାହା ବ୍ୟକ୍ତିକୁ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରେ ଓ ହୃଦଘାତ ଭଳି ଗମ୍ଭୀର ରୋଗରୁ ରକ୍ଷାକରେ । ବହୁତ ଲୋକ ସକାଳେ କ୍ଷୀର ସହିତ କଦଳୀ ଖାଆନ୍ତି । ଅନେକଥର ଆପଣ ଲକ୍ଷ୍ୟ କରିଥିବେ ଯେ କଦଳୀ ହଳଦିଆ କିମ୍ବା ଅଳ୍ପ ସବୁଜ ହୋଇଥାଏ ସେତେବେଳେ ଖାଆନ୍ତି ଓ ଯଦି କଦଳୀ କଳା ପଡିଯାଏ ତାହେଲେ କୁହନ୍ତି ଯେ ଏହା ପଚିଯାଇଛି ଓ ଏହାକୁ ଅଳିଆ ଡବାରେ ପକେଇଦିଅନ୍ତି। ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପଚିଯାଇଥିବା କଦଳୀ ଫିଙ୍ଗି ଦେଉଛନ୍ତି ଏବେ ଏହାକୁ ଆଉଥରେ ପଢନ୍ତୁ ।

ପ୍ରଥମେ ଗଛରେ ସବୁଜ ରଂଗର କଦଳୀ ଫଳିଥାଏ ଯାହାକୁ କଞ୍ଚା କଦଳୀ ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଏ। କଞ୍ଚା କଦଳୀକୁ ପାରିବ କିମ୍ବା ପକୁଡି ରୂପରେ ଖିଅଜାଏ । ଯେବେ କଦଳୀ ପାଚିଥାଏ ତେବେ ତାହା ହଳଦିଆ ହେବାକୁ ଲାଗେ ଯାହାକୁ ଲୋକମାନେ ଖାଆନ୍ତି ଓ ଅଧିକ ପାଚିଗଲେ ତ ଏହାର ରଙ୍ଗ ଧୂସରବର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥାଏ ଓ ଏହାର ଚୋପା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଧୂସର ରଂଗର ଦାଗ ଲାଗିଥାଏ , ଭିତରୁ ସଢିଯାଇଥାଏ ଯାହାକୁ ଲୋକମାନେ ଫିଙ୍ଗି ଦିଅନ୍ତି ।

 

ପଚିଯାଇଥିବା କଦଳୀକୁ ଫିଙ୍ଗିବା ପୂର୍ବରୁ ଆପଣ ଜାଣିନିଅନ୍ତୁ ଯେ ସେଥିରେ ଟ୍ରିପ୍ଟୋଫ୍ୟାନ ମହଜୁଦ ଥାଏ । ଯଦି ଆପଣ ଏହାର ସେବନ କରନ୍ତି ତେବେ ମାନସିକ ଚାପ ଓ ଉଦବେଗରୁ ମୁକ୍ତି ମିଳିଥାଏ । ପଚିଯାଇଥିବା କଦଳୀ ଖାଇବା କିଛି ଖରାପ ଲାଗିପରେ ତେଣୁ ଏଥିପାଇଁ ଆପଣ ଏହାକୁ ମିଲ୍କସେକ କରି ପିଇ ପାରିବେ ।

 

କଞ୍ଚା କଦଳୀ ମାନେ ସବୁଜ କଦଳୀ ଖାଇଲେ ଡାଇବେଟିସ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିଥାଏ । କାରଣ ଏହା ପେଟରେ ଧୀରେଧିରେ ହଜମ ହୋଇଥାଏ ଯାହାଦ୍ଵାରା ରକ୍ତଶର୍କରା ବହୁତ କମ ହୋଇଯାଏ। ଏହା ପଣନାଙ୍କ ମେଟାବୋଲିଜିମ କୁ ମଜବୁତ କରିଥାଏ ଯାହାଦ୍ଵାରା ଆପଣଙ୍କୁ ରୋଗ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା କମ ହୋଇଥାଏ ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *