ଥଣ୍ତା ଦିନରେ ଘିଅ କିପରି ବାହାର କରିବେ ? ସପ୍ତାହ ସାରା ମଲେଇରୁ ୧ କିଲୋ ଘିଅ ବନାଇବାର ଏହା ହେଲା ସବୁଠାରୁ ସହଜ ତରିକା
ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ ଘରେ ଘିକୁ କିପରି ଅପସାରଣ କରାଯାଏ, ତେଣୁ ଘରେ ଘିଅକୁ ହଟାଇବା ପ୍ରକ୍ରିୟା ବିଷୟରେ ଆମକୁ ଜଣାନ୍ତୁ | ଘିଅ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ସର୍ବପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ର ନେଇ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ କଦଳୀ ପକାନ୍ତୁ | ତା’ପରେ ଏହା ପରେ ମଲେଇ ମିଶାନ୍ତୁ, ଯାହାକୁ ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ସଂଗ୍ରହ କରନ୍ତି | ପ୍ରତିଦିନ ସାତରୁ ଆଠ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମଲେଇ ସଂଗ୍ରହ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଏକ ବାସନରେ ରଖନ୍ତୁ |ସଂଗୃହିତ ମଲେଇକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖନ୍ତୁ ଯାହା ୧୦ ରୁ ୧୫ ଦିନ ଯାଏଁ ନଷ୍ଟ ହେବ ନାହିଁ | ଫ୍ରିଜରୁ ବାହାର କରନ୍ତୁ ଏବଂ ମଲେଇକୁ ୨ ରୁ ୩ ଘଣ୍ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରଖନ୍ତୁ | ଏହାକୁ ଏକ ମିକ୍ସର୍ କିମ୍ବା ବ୍ଲେଣ୍ଡରରେ ମିଶ୍ରଣ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ | ବର୍ତ୍ତମାନ, ଏକ ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ,ମଲେଇ କୁ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ | ମଲେଇକୁ ଘାଣ୍ଟିବା ସମୟରେ ଥଣ୍ଡା ପାଣି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ ନାହିଁ, ଆପଣ ଏଥିରେ ଉଷୁମ ପାଣି ମିଶାଇ ପାରିବେ, ଲହୁଣୀକୁ ଲଗାତାର ୫ ମିନିଟ୍ ପାଇଁ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ |
ଜଣାଇଦେବୁ କି ଯେ ଶୀତ ଦିନରେ, ଲହୁଣୀକୁ ଚକଟିବାବେଳେ ଉଷୁମ ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଏବଂ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଦିନରେ ଏହି କାମ କରିବା ସମୟରେ ଅତ୍ୟଧିକ ଥଣ୍ଡା ପାଣି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ | କେବଳ ସେତେବେଳେ ବଟରରୁ ବଟର ବାହାର କରାଯାଇପାରିବ | ମିଶ୍ରଣ କରିବା ସମୟରେ, ଆପଣ ଦେଖିବେ କିଛି ସମୟ ପରେ କ୍ଷୀର ଲହୁଣୀଠାରୁ ଅଲଗା ହେବା ଆରମ୍ଭ କରିବ | ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ପ୍ରାୟ ୪ ରୁ ୫ ମିନିଟ୍ ଲାଗିବ ଏବଂ କ୍ଷୀର ବଟରରୁ ଅଲଗା ହୋଇଯିବ | ବର୍ତ୍ତମାନ, ଆପଣଙ୍କ ହାତର ସାହାଯ୍ୟରେ, ବଟରର ଏକ ବୃତ୍ତ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ଏବଂ ବଟର ଏବଂ କ୍ଷୀରକୁ ଧୀରେ ଧୀରେ ଏଥିରୁ ଅଲଗା କରନ୍ତୁ |
ଏହି କ୍ଷୀରଟି ବଟରମିଲ୍କ ନୁହେଁ କାରଣ ଆମେ ଏହାକୁ ଦହି ସାହାଯ୍ୟରେ ତିଆରି କରିଥାଉ | ଆପଣ ଏହି ବଟର କ୍ଷୀରକୁ କାଦୀରେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ | ଆପଣ ଏହାକୁ ଇଟିଲି ତିଆରି ପାଇଁ ଏବଂ ଢୋକଲା ତିଆରି ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ | ଆପଣ ପାଣିରେ ତିଆରି କରିଥିବା ବଟର ବଲ୍କୁ ପାଣି ସାହାଯ୍ୟରେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ ଯାହା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଟିକେ କ୍ଷୀର କିମ୍ବା ବଟରମିଲ୍କ ରହିଯିବ | ଏହା ପରେ ଆପଣ ପ୍ୟାନରେ ବଟର ବଲ୍ ରଖି ଗ୍ୟାସ୍ ଜାଳି ଦିଅନ୍ତୁ | ନିଆଁକୁ ମଧ୍ୟମ ରଖନ୍ତୁ | ପରେ, ଆମେ ଉତ୍ତାପକୁ ବହୁତ କମ କରିପାରିବେ |
ଏହାକୁ କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ, ଯେତେବେଳେ ବି ଆପଣ ଘି ତିଆରି କରନ୍ତି, ଏକ ବଡ଼ ପ୍ୟାନ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ, କାରଣ ଯେତେବେଳେ ଆମେ ଘି ତିଆରି କରୁ, ଏହା ଫୁଟିବାକୁ ଆସେ, ତା’ପରେ ଏହାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ପ୍ୟାନ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ | ଘି ତିଆରି କରିବାକୁ ୧୦ ରୁ ୧୫ ମିନିଟ୍ ଲାଗିବ | ଯଦି ଘିଅ ଟିକେ ଥଣ୍ଡା ହୋଇଯାଏ, ତେବେ ଏହାକୁ ଏକ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଛଣା ଦ୍ୱାରା ଛାଣୀଦେବେ | ତେବେ ଏଠାରେ ତୁମର ପ୍ରଶ୍ନର ଏକ ସରଳ ଉତ୍ତର ‘ଶୀତର ଦିନରେ ଘିଅକୁ କିପରି ବାହାର କରାଯାଏ’