ଦାମୀ ମେଡ଼ିସିନ ଖାଇବା ଅପେକ୍ଷା ସବୁଦିନ ଖାନ୍ତୁ ଗୋଟିଏ କଞ୍ଚା କଦଳୀ – ଫାଇଦା ଜାଣିଲେ ଆଜିଠାରୁ ହିଁ ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରିଦେବ…
ପାଚିଲା କଦଳୀ ର ଉପକାରୀତା ବିଷୟରେ ଆପଣ ତ ଜାଣିଥିବେ। ତେବେ କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଖାଇବାର ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଫାଇଦା ରହିଛି। ଯାହା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭକାରୀ ହିତକାରୀ ହୋଇଥାଏ।କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଖାଇବା ଏବଂ କଞ୍ଚା କଦଳୀ ର ଉପକାର ବିଷୟରେ ଜାଣିବା। କଞ୍ଚା କଦଳୀ ସବୁଜ ଦେଖାଯାଏ। ଏଥିରେ ଅନେକ ଗୁଣ ଅଛି ଯେପରିକି ଫାଇବର, ଭିଟାମିନ୍-ସି, ଭିଟାମିନ୍-ବି 6, ପ୍ରୋଭିଟାମିନ୍-ଏ, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଜିଙ୍କ ଥାଏ ।କଞ୍ଚା କଦଳୀ ହେଉଛି ପୋଟାସିୟମର ଏକ ଭଣ୍ଡାର ଯାହା କେବଳ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ଶରୀରକୁ ଦିନସାରା ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ B6 ଭିଟାମିନ୍ ସି କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ ପୋଷଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
ପାଚିଲା କଦଳୀ ର ଅନେକ ଉପକାର ବିଷୟରେ ଆପଣ ସଚେତନ ହେବେ ଏବଂ ନିୟମ ଅନୁଯାୟୀ ଆପଣ ଏକ କଦଳୀ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରନ୍ତି। କିମ୍ବା କଦଳୀ ଶେକ୍ ପିଅନ୍ତୁ । ପାଚିଲା କଦଳୀକୁ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଖାଉଥିବାବେଳେ କଞ୍ଚା କଦଳୀ କେବଳ ପନିପରିବା ଏବଂ ଭଜା ତରକାରୀ ତିଆରି ରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ।ଏହାର ସବୁଠାରୁ ବଡ କାରଣ ହେଉଛି ସାଧାରଣତ ଲୋକମାନେ ଏହାର ଲାଭ ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତି ନାହିଁ ।
କଞ୍ଚା କଦଳୀ ହେଉଛି ପୋଟାସିୟମର ଏକ ଭଣ୍ଡାର, ଯାହା କେବଳ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରେ ନାହିଁ, ବରଂ ଶରୀରକୁ ଦିନସାରା ସକ୍ରିୟ ରଖେ । ଏଥିରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ୍ B6 ଭିଟାମିନ୍ ସି କୋଷଗୁଡ଼ିକୁ ପୋଷଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ।
କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଖାଇବାର ଉପକାର ଜାଣିବା ପୂର୍ବରୁ, ଆସନ୍ତୁ କହିବା ଯେ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ରୋଗକୁ ଏଡାଯାଇପାରିବ । ଏଥି ସହିତ, ଯଦି କେହି ଅସୁସ୍ଥ, କଞ୍ଚା କଦଳୀ ର ଆୟୁର୍ବେଦିକ ଗୁଣ ଏହି ରୋଗର ଲକ୍ଷଣକୁ କିଛି ମାତ୍ରାରେ ହ୍ରାସ କରିପାରେ । ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ବିଳମ୍ବ ନକରି, ଆମେ କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଖାଇବାର ଉପକାର ବିଷୟରେ ଜାଣୀବା।ଆର୍ଟିକଲେ ଟିକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପଢନ୍ତୁ।
ପତଳା କରିବାରେ ସହାୟକ ହୁଏ କଞ୍ଚା କଦଳୀ।ଭୋକ ବଢ଼ାଇବା ଏବଂ ଓଜନ କମାଇବା ଉଭୟ ପରସ୍ପର ପାଇଁ କଞ୍ଚା କଦଳୀ ସହାୟକ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ। ତୁମେ ଯେତେ ଓଜନ ପାଇବ, ତୁମେ ଅଧିକ ଭୋକିଲା ଅନୁଭବ କରିବ ଏବଂ ତୁମେ ଅଧିକ ଓଜନ ଖାଇ ପାରିବ । କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଉଭୟର ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରିପାରିବ। ଏଥିରେ କିଛି ପରିମାଣର ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ ଏବଂ ଫାଇବର ଶୀଘ୍ର ହଜମ ହୋଇନଥାଏ, ଯାହା ପେଟକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପୂର୍ଣ୍ଣ ରଖେ ।ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, କିଛି ଖାଇବାକୁ ଇଚ୍ଛା ନାହିଁ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଓଜନ କିଛି ମାତ୍ରାରେ ହ୍ରାସ ହୋଇପାରେ ।
ପେଟ ସମସ୍ୟା କୁ ଦୂର କରେ କଞ୍ଚା କଦଳୀ।କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଖାଇବା ହଜମ କ୍ଷମତାକୁ ଉନ୍ନତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏଥିରେ ଫାଇବର ଏବଂ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି କଞ୍ଚା କଦଳୀ ରେ ଭରପୁର ମାତ୍ର ରେ ଥାଏ। ଏହି ଦୁଇଟି ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାର କ୍ଷମତା ବଢାଇବା ସହିତ ଖାଦ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ହଜମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଅନେକ ରୋଗ ଦୂର କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
ରକ୍ତରେ ଥିବା ଚିନି ପରିମାଣ ବୃଦ୍ଧି ହେଲେ ମଧୁମେହ ହୋଇପାରେ। ଏହି ଅବସ୍ଥାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ କଞ୍ଚା କଦଳୀ ଖାଇପାରିବେ। ଏଥିରେ ଭଲ ପରିମାଣର ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଫାଇବର ଥାଏ । ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଫାଇବର ରକ୍ତରେ ଥିବା ଚିନି ସ୍ତରକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।ଏଥିସହ ଏଥିରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିଡିଏବେଟିକ୍ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ମଧୁମେହ ସମସ୍ୟା ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ। କଞ୍ଚା କଦଳୀ ର ଏତେ ସବୁ ଫାଇଦା ରହିଛି ଯାହା କି ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭ ଦାୟକ ଅଟେ।