ଗାଇର ଘିଅ ଖାଇଲେ ଫାଇଦା ବିଷୟରେ ଜାଣିଲେ ଆପଣ ବି ଚକିତ ହୋଇଯିବେ – ଜାଣନ୍ତୁ ଫାଈଦା ବିଷୟରେ…

ଗାଇର ଘିଅକୁ ନେଇକରି ଆମର ସମାଜରେ ବହୁତ ପ୍ରକାରର ଭୁଲ୍ ଧାରଣା ବ୍ୟାପିଛି, ଯାହାକି ଘିଅ ଖାଇଲେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ବଢିଥାଏ , ଲୋକେ ମୋଟା ହୋଇଯାଆନ୍ତି , କିନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ ଜାଣିଲେ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ଲାଗିବ କି ଏମିତି କିଛି ନୁହେଁ ବରଂ ଗାଇର ଘିଅ ଆମର ଶରୀର ପାଇଁ ଏକ ମେଡିସିନ୍ ପରି ଅଟେ , ଓ ବହୁତ ପ୍ରକାରର ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚାଇଥାଏ , ଯଦି ଏହାର ନିୟମିତ ରୁପରେ ସେବନ କରାଯାଏ ତେବେ ଓଜନ ବି ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇଥାଏ , ତାହା ସହ ଶରୀରରେ ଏନର୍ଜି ବି ହୋଇଥାଏ । ଏହା ଛଡା ଗାଇର ଘିଅ, ମାନସିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ,ଓ ତ୍ୱଚା ପାଇଁ ଗୁଣକାରୀ ଅଟେ । ଗାଇର ଘିଅ ଏମିତି ବହୁତ ମାଇକ୍ରୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏନ୍ସ ହୋଇଥାଏ , ଯେଉଁଥିରେ କ୍ୟାନ୍ସର ଯୁକ୍ତ ତତ୍ତ୍ୱରୁ ଲଢିବାର କ୍ଷମତା ହୋଇଥାଏ , ନ୍ୟାଶାନାଲ୍ ଡାଏରୀ ରିସର୍ଚ୍ଚ ଇନଷ୍ଟିଟ୍ୟୁଡ୍ ର ବୈଜ୍ଞାନିକଙ୍କ କଥାରୁ ଜଣାଯାଏ କି ଗାଇର ଘିଅ ଶରୀରରେ କ୍ୟାନ୍ସର ଡିଟକ୍ସିଫିକେସନ୍ ମାନେ ବିଷହରଣ ପାଇଁ ଦାୟିତ୍ୱ ଏନଜାଇମ୍ ବଢାଇଥାଏ , ଓ କ୍ୟାନ୍ସର ସୃଷ୍ଟି କରୁଥିବା ତତ୍ତ୍ୱକୁ କମ୍ କରୁଥାଏ , ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଗାଇର ଘିଅ ଖାଇଲେ ଫାଇଦା ବିଷୟରେ ।
୧) ଗାଇର ଘିଅ ଆମର ଶରୀରରେ ଷ୍ଟାମିନ୍ ବଢାଇବାରେ ଲାଭକାରୀ ହୋଇଥାଏ , ମାଇଗ୍ରେନ୍ ପିଡିତ ଲୋକଙ୍କୁ ନିୟମିତ ଏହାକୁ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ , ତାହା ସହ ରକ୍ତଚାପ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ବି କରିଥାଏ, ଏହା ଛଡା ୨୪ ଗ୍ରାମ ଦେଶୀ ଘିଅ ରେ ଟିକିଏ ମିଶ୍ରୀ ମିଶାଇକରି ଖୁଆଇଲେ ନିଶା ବି ଛାଡିଯାଏ ।
୨) ଘିଅ ଉପରେ ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାଯାଏ କି ଏଥିରୁ ରକ୍ତ ଓ ଅନ୍ତଗୁଡିକ ମହଜୁତ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ କମ୍ ହୋଇଯାଏ , ଏହା ଏଥିପାଇଁ ହୋଇଥାଏ , କାରଣ ଘିଅର ବାଇଲରୀ ଲିପିଡ୍ ସ୍ରାବ ବଢାଇଥାଏ , ଦେଶୀ ଘିଅ ଶରିରରେ ଖରାପ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ଲେବୁଲ୍ କୁ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରିଥାଏ , ଓ ଭଲ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ କୁ ବଢାଇବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।
୩) ଘିଅର ସ୍ମୋକିଙ୍ଗ୍ ପଏଣ୍ଟ ଦ୍ୱିତୀୟ ଫ୍ୟାଟ୍ ତୁଳନାରେ ବହୁତ ଅଧିକା ଅଟେ , ଏହି କାରଣରୁ ଏହା ପକାଇବା ସମୟରେ ସହଜରେ ଜଳିନଥାଏ , ଘିଅରେ ସ୍ଥିର ସେଚୁରେଟେଡ୍ ବଣ୍ତସ୍ ବହୁତ ଅଧିକା ହୋଇଥାଏ , ଯେଉଁଥିରେ ଫ୍ରୀ ରେଡିକିଲ୍ସ ବାହାର କରିବାରେ ଆଶଙ୍କା ବହୁତ କମ୍ ହୋଇଥାଏ , ଘିଅରେ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍ ର ଚେନ୍ ବହୁତ ଜଲଦି ପଚାଇଥାଏ , ଯେଉଁଥିରେ ପାଚନ ଶକ୍ତି ଭଲ ରହିଥାଏ ।
୪) ଆଖିର ସଂବନ୍ଧିତ ବହୁତ ସମସ୍ୟାଗୁଡିକ ଗାଇର ଘିଅ ପ୍ରୟୋଗ ଲାଭକାରୀ ହୋଇଥାଏ , ତ୍ରିଫଳା ଓ ମହୁ ସହ ଗାଇର ଘିଅ ମିଶ୍ରଣ ବନାଇକରି ସେବନ କରିଲେ ଆଖିକୁ ଲାଭ ମିଳିଥାଏ , ଏଥିରୁ ଆଖିରୁ ରଶ୍ମୀ ବଢାଇଥାଏ ।
୫) ଖାଇବାରେ ସକାଳୁ ସଂନ୍ଧ୍ୟା ଗାଇର ଘିଅ ବ୍ୟବହାଅ କରିଲେ ଦିମାଗ ବିକଶିତ ହୋଇଥାଏ , ଏଥିରେ ସବୁ ପୋଷକ ଓ ଜରୁରୀ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ , ଯାହା ଦିମାଗ ସୁଚାରୁ ରୁପରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ ।